Levelezési alap beállítások


Felhasználó név Az Ön teljes mail címe: nev@domain.tld

Jelszó Az e-mail fiókhoz tartozó jelszó


Bejövő postafiók kiszolgálója: emailszolgaltatas.hu
Port 993 (IMAP), 995 (POP3)
SSL használata: Igen
Kimenő postafiók kiszolgálója: emailszolgaltatas.hu
Port 587
TLS használata: Igen


Magyarázat az e-mail beállításhoz

Felhasználó név Az Ön teljes e-mail címe a @ utáni résszel együtt.

Jelszó Az e-mail címhez tartozó jelszó (javasolt kellően bonyolult jelszót választani biztonsági okokból).

SSL javasolt az e-mail kapcsolat biztonságosabbá tétele, egy privát kapcsolaton keresztül SSL tanusítvány segítségével. Ezen tanusítvány segítségével a kapcsolat titkosított csatornánk épül fel a kliens és szerver között, így akadályozza az úgynevezett közbeékelődéses támadást.

E-mail kiszolgáló Ez az a szerver, mely a levelek kezelését, továbbítását végzi. Általánosan a mail.domain.tld formában érhető el, de egyes rendszerüzemeltetők ezt megváltoztatják, így mindíg ellenőrizze, vagy kérjen segítséget a tárhely tulajdonosától, vagy üzemeltetőjétől. Amennyiben SSL tanusítvánnyal védett módon kíván kommunikálni a szerverrel, a mail szerver beállításokban a mail.melius-group.hu szervert kell megadni ki-, és bemenő kiszolgálónak is.

Protokolok A kimenő és bejövő levelek különböző protokolok segítségével érkeznek célba. Kimenő levelek továbbításában az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), míg bejövő levelek esetén az IMAP vagy POP3 protokol játszik szerepet.

IMAP (Internet Message Access Protocol) a legelterjedtebb protokol, mely a levelek kezelésében főként akkor hasznos, ha több eszközről kívánjuk használni levelezésünket, mint például tablet, okostelefon, otthoni számítógép, stb. Amikor ezen protokollon keresztül válaszol a levélre, vagy törli a levelet, az a szerveren (és így az összes csatlakoztatott eszközön) megtörténik.

POP3 (Post Office Protocol) protokol segítségével a levelek automatikusan letöltődnek az első kapcsolódó eszközre, így offline módon olvashatja. A módosítások, mint például válasz, törlés, stb. csak a készüléken jelennek meg, így a szerverre nincs hatással. Ez akkor hasznos ,ha leveleit, csak egy kliens segítsgével kívánja kezelni, vagy például DigiMail szolgáltatás segítségével szinkronizálna több postafiókot.

Port A portszámok a kommunikációs csatorna felépítéséhez szükségesek. A portszán függ a kapcsolat protokolljától és az SSL használatától. SSL használata esetén a kimenő kiszolgáló portja: 465, míg a bejövő kapcsolaté: IMAP 993, POP3 995.

Authentikáció Az authentikáció, az e-mail továbbításához szükséges azonosítás, mely segít megelőzni az e-mail címmel, és a küldési mechanizmusokkal való visszaélést.


VISSZA